Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website.
Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen
Aanmelden
> Nieuws > Smaakversterkers de grote verleiding

Smaakversterkers de grote verleiding

Veel mensen reageren deze smaakversterker met hoofdpijn, misselijkheid of hyperactief gedrag.Ve-tsin veroorzaakt het zogenoemde “Chinees-restaurant-syndroom”.

Citaat: “Zo is de consument gaan geloven dat deze smaakversterker MSG een onmisbaar onderdeel van onze voedingsmiddelen is geworden. Al in 1969 meldde een wetenschapper dat deze stof hersenbeschadiging bij muizen veroorzaakte. Tot op dit moment maakt niemand zich druk over de enorme hoeveelheden MSG en andere smaakversterkers die aan onze voeding worden toegevoegd, zonder dat er van een toelaatbare dagelijkse hoeveelheid sprake is.

Zowel het Voedingscentrum (eerlijk over eten?) als de Consumentenbond beweren bij hoog en bij laag dat smaakversterkers u niet zullen schaden. Dat het gebruik van de smaakversterker MSG (E 621) kinderen en volwassenen dik maakt wil men het liefst niet erkennen. Proefdieren (ratten en muizen) worden bij bepaalde onderzoeken express dik gemaakt door ze MSG toe te dienen! Het Voedingscentrum, de Consumentenbond en ook onze regering maken zich mateloos druk om het steeds dikker worden van onze bevolking. Ze stampen hele projecten uit de grond om vooral kinderen meer aan het bewegen te krijgen.

Fabrikanten en voedingsdeskundigen beroepen zich op een klein aantal onderzoeken uit het jaar 2000 of later. Dat er vóór die tijd honderden onderzoeken zijn geweest die de schadelijkheid aantoonden doet dan niet meer ter zake. Dat is jammer, want zo probeert de voedingsindustrie de consument op het verkeerde been te zetten.

U kunt geen kant en klaar product kopen of er zitten smaakversterkers in. Sommige mensen zijn overgevoelig voor MSG en moeten alle etiketten zorgvuldig lezen om er zeker van te zijn dat ze geen smaakversterkers binnen krijgen. Gelukkig zijn er steeds meer fabrikanten die inzien dat de toevoeging van smaakversterkers in hun producten eigenlijk geen zin heeft.
Dat het niet goed voor uw lijn is, is maar een bijkomstigheid. De gevolgen zijn vele malen erger.”

De redactie van dit tijdschrift voegt er aan toe dat de internetsite www.smaakversterkers.eu/artikelen/introductie.html een artikel staat wat bovenstaand bericht bevestigd. Men schrijft dat glutamaat – wat op zich al een krachtig zenuwgif is – in combinatie met aspartaam uitzonderlijke zenuwschade kan veroorzaken bij volwassenen, maar meer nog bij kinderen.


Het tweemaandelijks tijdschriftje DNUA (de natuur uw arts) is het informatieorgaan van de Stichting Natuurlijk Welzijn. Men kan hiervan donateur worden voor slechts € 15,-- per jaar. De informatie in hun tweemaandelijks bulletin bevat vaak zulke leuke wetenswaardigheden en feiten dat we dit hierbij graag nog eens extra onder uw aandacht willen brengen.
(email: Info@NatuurlijkWelzijn,Org internet: www.natuurlijkwelzijn.org )

© copyright Balans praktijk voor natuurlijke genezing 2021 | Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden
Realisatie & CMS: Pixel Creation