Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website.
Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen
Aanmelden
> Nieuws > Pas op voor teken!

Pas op voor teken!

Mocht u een tekenbeet hebben opgelopen, dan is het zaak de teek zo snel mogelijk met een tekenpen te verwijderen. Let er op dat u het lijfje van de teek niet kapot trekt. Noteer de plek op uw lichaam waar u gebeten bent en ook de datum en hou deze plek ca. 3 maanden in de gaten. Ga direct naar de huisarts wanneer een rode ringvormige uitslag rond de plek van de beet verschijnt, of als dit in de vorm van een soort brandwond is. Ook wanneer u griepachtige verschijnselen krijgt moet u naar de huisarts en vertel dat u een tekenbeet hebt opgelopen. Een borrelia-infectie moet behandeld worden met een antibioticakuur van ca. 6 weken!

Geen huidverschijnselen, maar wel vreemde klachten:
Naast de ziekte van Lyme brengen teken momenteel ook veel andere ziektes mee in de vorm van co-infecties door bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers, zoals Bartonella, Babesia, Ehrlichia, Mycoplasma, Rickettsia en FSME. Blijf dus altijd op uw hoede, ook als er geen zichtbare verandering van de huid geweest is op de plek waar u gebeten bent.
Raadpleeg bij twijfel naast de huisarts ook een natuurarts die gespecialiseerd is in de behandeling van Lyme en de hieraan verwante co-infecties.

Voorkomen is beter dan genezen
Onze huisdieren kunnen veel teken opdoen, na hun wandeling in de natuur. Het is verstandig om hond en kat een vlooienband om te doen, die ook bescherming biedt tegen teken. Controleer uzelf en uw dieren altijd op teken wanneer u in de natuur bent geweest.

Tot voor kort was DEET het enige werkzame middel tegen het oplopen van tekenbeten. Tegenwoordig is ook het middel “Picksan tekenstop” te koop, wat een bescherming tot ca. 6 uur kan geven bij verblijf in een omgeving waar ook teken voorkomen.

Het lab Pro Health in Weert kan onderzoeken of de teek de drager was van de Borrelia-bacterie. Na verwijdering van de teek met een tekenpen kunt u het beestje in een buisje opsturen naar het lab. Dit onderzoek kost € 39,90. Voor meer info: tel. 0495-545000

Korting op supplementen
Sinds enige tijd werken wij samen met de webshop van de firma de Rooy. Wanneer u bij ons aangeeft bij deze firma supplementen te willen bestellen, dan krijgt u op al uw aankopen 5% korting. Bestellingen boven € 35,-- worden gratis binnen 24-48 uur thuisbezorgd. Voor meer info en alle mogelijkheden zie: www.nova-vitae.nl 

© copyright Balans praktijk voor natuurlijke genezing 2021 | Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden
Realisatie & CMS: Pixel Creation