Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website.
Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen
Aanmelden
> Behandelwijzen > HPU - hemopyrrollactamurie Behandeling nodig?

HPU - hemopyrrollactamurie

Moe

Een mens kan zich moe voelen na een lange werkdag en vervolgens, na een korte pauze, toch nog even lekker gaan sporten en zich weer fit en energiek voelen.

Anders moe

Er zijn echter ook veel mensen die altijd moe zijn. Het maakt niet uit of ze een nacht goed geslapen hebben, ’s ochtends voelen ze zich vaak nog slechter als voor het naar bed gaan. Uitgeput, bekaf, je op de automatische piloot door de dag moeten slepen, het gevoel alsof door de vermoeidheid je keel dichtgeknepen wordt, het zijn allemaal termen die van toepassing kunnen zijn op chronische vermoeidheid. Met een beetje “geluk” krijgt men te horen aan CVS of ME te lijden, waardoor de patiënt het gevoel heeft tenminste begrepen te worden.

Het zal wel tussen de oren zitten…of toch niet?
Dat je het etiket “het zal wel psychisch zijn” vaak krijgt opgeplakt is onverteerbaar. Natuurlijk, emotioneel kun je niet veel aan, als je zo moe bent. En angstig kun je je ook voelen, wanneer alles je te veel is. Onderbewust voel je dat er lichamelijk iets moet zijn wat niet klopt, maar de dokter kan niets vinden… 

Vitamine B6

Ruim 20 jaar geleden ontdekte dr. John Kamsteeg van het Klinisch Ecologisch Allergie Centrum in Kerkrade, dat veel mensen met chronische vermoeidheidsklachten vaak een enzymatische stoornis hebben, waardoor ze vitamine B6 niet voldoende kunnen omzetten in de werkzame vorm pyridoxaal-5-fosfaat. Veel klachten kunnen daarvan het gevolg zijn, variërend van chronische vermoeidheid tot ADHD, ADD, autisme (en alle daaraan verwante stoornissen)
Ook veel  voorkomende klachten zijn: hypoglykemie (een sterk schommelende bloedsuikerspiegel, waardoor je vaak het gevoel hebt tussendoor iets te moeten eten), diabetes, darmklachten, candida, schildklierproblemen, fibromyalgie, spier- en gewrichtsklachten, angsten, paniekstoornissen, hypermobiliteit, knie- en kaakproblemen, chronische ontstekingen, vruchtbaarheidsproblemen, allergieën en overgevoeligheden voor geuren, stoffen, pollen, inkt etc. etc. Deze lijst is verre van compleet. Wanneer je één of meerdere van deze ziektebeelden herkent, dan is het zeker de moeite waard om te laten onderzoeken of bij u deze stoornis aanwezig is.

HPU komt vaker voor dan je denkt

Zeker 80% van de mensen die onze praktijk bezoeken heeft in meer of mindere mate een omzettingsprobleem m.b.t. deze B-vitamine. Inmiddels is behandeling van HPU dan ook één van onze specialismen. In hoeverre ook bij jou  sprake kan zijn van deze stoornis is vrij gemakkelijk te testen. Alle informatie over HPU vindt u op de site van het KEAC: www.keac.nl 

Er zijn verschillende websites die je willen doen geloven dat HPU niets anders is dan een verzonnen ziekte en dat behandeling met de juiste supplementen alleen maar “geld uit de zak klopperij” zou zijn. Alle cliënten die met de juiste suppletie weer gezond en fit door het leven gaan bewijzen het tegendeel. En dat is het enige dat telt! Vanuit de overheid gelden er nieuwe normen m.b.t. de hoogte van dosering van vitamine B6. Deze is een stuk lager dan vroeger. Supplementen moeten met ingang van oktober 2018  een lagere dosering pyridoxine of pyridoxaal-5-fosfaat bevatten (21 mg.) dan daarvoor. Men stelt dat er bij het gebruik van een hogere dosering (bv. 50 mg. per dag) klachten van neurologische aard kunnen optreden.

Twee interessante boeken m.b.t. HPU zijn "Hebt u HPU?" door Toine de Graaf (alleen nog tweedehands te koop) en "HPU....en dan?" door John Kamsteeg.

Behandeling nodig?

Meld je hier aan voor een behandeling

Aanmelden
© copyright Balans praktijk voor natuurlijke genezing 2021 | Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden
Realisatie & CMS: Pixel Creation