Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website.
Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen
Aanmelden
> Behandelwijzen

Behandelwijzen

Orthomoleculaire therapie

De grondgedachte van de orthomoleculaire geneeswijze is: als iemand optimaal wil functioneren, dan zul je het lichaam daartoe ook de optimale hoeveelheid voedingsmiddelen moeten aanbieden. Niemand zal het in zijn hoofd halen om zijn auto op verschraalde benzine of zonder voldoende, of kwalitatief ongeschikte motorolie te laten rijden. Het is dan slechts een kwestie van tijd en de auto zal sputterend tot stilstand komen. Ons lichaam is ons persoonlijke vervoermiddel. Toch zijn veel mensen niet zo bewust bezig met de inname van hun “brandstof” en bestaat onze “benzine” (of anders) uit verschraalde voeding, die de naam gezond niet mag dragen. Vaak weten we ook niet goed wat we moeten kiezen uit het enorme supermarktaanbod, dat gericht is op gemakkelijk en snel. Verantwoorde biologische en vers bereide voeding is stap één om het lichaam weer goed te kunnen laten functioneren. Door middel van het aanvullen van tekorten met vitaminen, mineralen, enzympreparaten etc. ondersteunt orthomoleculaire therapie waar nodig dit proces. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij Ankie.

Orthomoleculaire geneeskunde is een alternatieve behandelwijze die het tekort aan voedingsstoffen en supplementen in het lichaam aanzuivert. Orthos is het Griekse woord voor juist, en moleculair slaat op moleculen, het kleinst mogelijke zuiver deeltje van een stof.

 

 

 

Levend Bloed Analyse

 

Een mogelijkheid in het aanbod van diagnose-mogelijkheden is levend bloed analyse. Daarvoor is maar een klein druppeltje bloed nodig (vingerprik), dat, meteen onder de microscoop gelegd, veel informatie geeft over de gezondheidstoestand van de patiënt. Omdat de patiënt mee kan kijken, heeft die aan de hand van de uitleg meteen zelf een duidelijk beeld van zijn/haar "innerlijke wereld", wat heel verhelderend kan zijn. Dit onderzoek is zowel bij Gerhard mogelijk, als ook bij Ankie.

LBA valt onder "Overige natuurgeneeskunde" prestatiecode 24005

Een verzamelnaam voor natuurgeneeskunde die niet voldoet aan de criteria van de overige genoemde behandelvormen. Veel natuurgeneeskundige behandelvormen zijn benoemd en hebben hun eigen prestatie code. De behandelvorm en prestatiecode ”Overige natuurgeneeskunde” is van toepassing als de therapeut eclectisch en holistisch werkt volgens de richtlijnen van het CAT-competentieprofie

Eigen prikpost in de praktijk

Mocht het nodig zijn om voor verder onderzoek bloed te moeten laten onderzoeken, bijv. voor schildklier, vitaminenbepaling, Lyme-klachten, vetzuren-profiel, leverwaarden etc. etc., dan hoeft men hiervoor niet meer met een testpakketje naar een prikpost in het ziekenhuis. Iedere maandag kan, op afspraak,  in onze praktijk bloed afgenomen worden. Voor bloedafname wordt per patiënt € 15,-- in rekening gebracht (naast de kosten van het onderzoek).

Dorn rugwervelcorrecties en triggerpointtherapie

Eén van de meest simpele, maar tegelijk uiterst effectieve behandelwijzen is de Dorn-therapie. Deze behandelingen worden door Gerhard Scheffer uitgevoerd.
Op een zachte, pijnloze manier wordt bekkenscheefstand opgeheven, waardoor eventueel beenlengteverschil meestal verdwijnt. Rug- en nekwervels worden gecorrigeerd op een manier waarbij het lichaam, op aansturing van de therapeut ,zelf de corrigerende beweging maakt. Anders dan bij sommige manuele therapieën is het hierdoor niet mogelijk over een eventuele pijngrens te gaan, wat de behandeling geschikt maakt voor iedereen. 

Aanvullend kan er gebruik gemaakt worden van triggerpointtherapie,  waarbij spierknopen en/of blokkades worden aangepakt.

Daarnaast is kinesiotaping een mogelijkheid, waarbij gebruik gemaakt wordt van speciale kinesiologische tape (anders dan sporttape) Men ervaart meteen verlichting van de klachten. Hiervoor heeft Gerhard een gecertificeerde opleiding gevolgd bij Fysiophysics in IJsselstein om klachten van diverse aard zo uitgebreid mogelijk te kunnen behandelen. Ook mensen met knieklachten, die een operatie overwegen m.b.t. knieprothese, kunnen hiermee goed geholpen worden, waarbij op zijn minst het tijdstip van opereren naar de toekomst verschoven kan worden. Voor al deze zaken is Gerhard in onze praktijk dan ook de aangewezen persoon. Vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering is mogelijk, wanneer uw zorgverzekering een overeenkomst heeft met de beroepenvereniging CAT.

NAET

Voluit: Nambudripads Allergy Elimination Technique. Dit is een holistische methode waarbij het lichaam weer in staat gesteld wordt datgene te verdragen en op een positieve manier te verwerken, waarop het eerder allergisch of overgevoelig reageerde. De therapie is gebaseerd op de kennis van acupunctuur, zonder dat er gebruik hoeft te worden gemaakt van naalden.
Deze methode is alleen succesvol wanneer ook de achterliggende reden van de overgevoeligheid wordt behandeld. Die vinden we terug in een verstoorde darmflora. M.b.v. een uitgebreide ontlastingstest zal in een gespecialiseerd lab in beeld gebracht moeten worden op welke wijze de darmflora uit de pas loopt. Zodat hierop een gepaste behandeling kan plaatsvinden, specifiek gericht op de gevonden verstoringen. Een fantastische behandelmogelijkheid hierbij is het colonconcept-therapieplan, waarin een persoonsgericht maatpak aangeboden kan worden. Zie hiervoor ook www.colonconcept.nl. Wij zijn beide gecertificeerd medical wellness therapeut, wat inhoudt dat wij tevens geleerd hebben om met deze wijze van behandelen te werken.

NAET valt onder de noemer "Energetische therapie" prestatiecode 24012

Bij energetische therapie stemt de therapeut af op de energie van de cliënt om storingen in energiestromen of trillingfrequenties van organen vast te stellen. Dit kan met meetapparatuur of op gevoel. Het is de bedoeling dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer op gang komt, zodra de blokkades zijn opgeheven en de energie weer vrijelijk stromen.

NEI

Vanuit de acupunctuur weten we dat onverwerkte negatieve emoties ons kunnen blijven triggeren. Ze blijven in ons onderbewuste hangen en af en toe worden we er steeds weer door geplaagd. De arts Roy Martina ontwikkelde de NEI-methode, waarin deze afkorting staat voor neuro-emotionele-integratie. Oftewel, wanneer het ons lukt om deze negatieve onverwerkte zaken alsnog te benoemen en vervolgens te verwerken, dan zullen lichaam en geest daar niet langer door belast worden. Met behulp van de spiertest (o-ring test) is het mogelijk om deze onbewuste triggers uit te vragen en te elimineren. Vaak zijn er maar een paar behandelingen nodig om resultaat te behalen. Bij mensen met chronische klachten speelt er vaak mede een onderliggende on(der)bewuste reden waardoor men maar niet gezond kan worden. NEI helpt om deze reden boven water te krijgen en vervolgens te elimineren.Roy Martina schreef hierover het boek “Wie ben je echt?”

Nei-behandelingen vallen onder "Psychotherapie" prestatiecode 24500

Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Fotonen- en Lasertherapie

Fotonentherapie is een moderne therapievorm, waarbij lichtenergie wordt overgedragen aan het lichaam. Hierdoor wordt het lichaam gestimuleerd om zichzelf te herstellen en te genezen.
Voor de toepassing van deze therapie wordt gebruik gemaakt van een innovatief medisch apparaat: de Hyper-Photon 3D. Dit apparaat produceert een speciaal soort licht en is verder uitgerust met een frequentiegenerator, waardoor elke lichaamseigen positieve frequentie aan het lichaam kan worden doorgestuurd, die voor het behandelen van een bepaalde klacht nodig kan zijn. Deze frequenties zijn afzonderlijk instelbaar en daardoor als "klachtgericht" op de cliënt inzetbaar.
Fotonentherapie geeft goede behandelresultaten, is snel werkzaam, kan bij diverse gezondheidsproblemen worden toegepast, is ontspannend en heeft geen ongewenste bijwerkingen. In de meeste gevallen wordt deze therapie door Gerhard ingezet.

Fotonentherapie valt onder de noemer "Energetische therapie" prestatiecode 24012

Bij energetische therapie stemt de therapeut af op de energie van de cliënt om storingen in energiestromen of trillingfrequenties van organen vast te stellen. Dit kan met meetapparatuur of op gevoel. Het is de bedoeling dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer op gang komt, zodra de blokkades zijn opgeheven en de energie weer vrijelijk stromen.Waarom is deze therapie zo effectief?
Hoe onvoorstelbaar het misschien ook mag klinken, er bevindt zich licht in onze cellen!
Wetenschappers hebben vastgesteld dat onze lichaamsvellen licht bevatten en uitstralen ( o.a. Duitse biofysici onder leiding van professor F.A. Popp in 1975). Dit licht kreeg de naam biofotonen, bio betekent leven, foton betekent licht. De biofotonen die onze cellen in de vorm van laserachtig licht uitwisselen, gebruiken de cellen voor een tweeledig doel. Ten eerste om informatie over te dragen en ten tweede om energie voor hun eigen celstofwisseling te verkrijgen. Biofotonen zijn dus de dragers van informatie en de energie waardoor alle cellen in ons lichaam functioneren en met elkaar communiceren. Zo zorgen biofotonen ervoor dat alle lichaamsfuncties worden aangestuurd. Ons lichaam heeft dit licht nodig.

De zon is onze natuurlijke directe bron van fotonen, die het lichaam opneemt via de huid en de ogen. Daarnaast is onze voeding een indirecte bron van fotonen. Via fotosynthese in de planten wordt namelijk zonlicht opgeslagen in onze voeding. Mits natuurlijk deze gewassen onder invloed van de zon gegroeid en gerijpt zijn. Ons lichaam kan ook fotonen van andere lichtbronnen dan de zon opnemen, maar dan moet dit licht aan specifieke kenmerken voldoen, Dit vermogen van ons lichaam vormt de basis van fotonentherapie.

Indien cellen niet optimaal functioneren is hun lichtintensiteit verminderd. Het toevoegen van licht, dat gelijksoortig is aan ons lichaamseigen licht, stimuleert de cellen tot herstel. Het licht, dat wordt ingezet bij fotonentherapie, wordt opgenomen door de ogen en huid en vervolgens door het hele lichaam verspreid. Dit stimuleert de functie van alle lichaamscellen, waardoor niet alleen de werking van het hormoonstelsel, het immuunsysteemen en het zenuwstelsel verbetert, maar ook van alle organen en daardoor van de mentale en emotionele conditie.

Fotonentherapie is effectief omdat het de productie en functie van biofotonen in ons lichaam stimuleert.

Wij “zijn”materie en energie
“Waaruit bestaat je lichaam? Uit weefsels en organen. Waaruit bestaan organen? Uit cellen. Waaruit bestaan cellen? Uit moleculen. Waaruit bestaan moleculen? Uit atomen, Waaruit bestaan atomen? Uit subatomaire deeltjes. Waaruit bestaan deze subatomaire deeltjes? Uit energie? Nee. Ze bestaan niet uit energie: ze zijn energie.” (David Cameron Gikandi)

Vaak worden in onze praktijk verschillende therapieën gecombineerd, om zo tot een op maat gesneden therapiepakket te komen.

Hulp nodig?

Wil je hulp bij persoonlijke zaken?

Ja, ik wil in contact komen!
© copyright Balans praktijk voor natuurlijke genezing 2020 | Disclaimer | Privacy policy | Algemene voorwaarden
Realisatie & CMS: Pixel Creation